Friday, August 15, 2008

9 comments:

rsh said...

Əslində uzun bir yazı yazmışdım.. Nə isə..

MAG said...

Amen,QWERTY.Eger qadin tekdise(xaricde,ozel heyatda,ere getmeyibse...),o,onun intimden,teklikden darixdigi, anlamina gelmez.
Bezi "ogullarimiz"ise teessuf ki, qarshindaki qizlarin-Bu tek qalir ,yeqin darixir-deye fikirleshib ,"altruist" prinsipine sadiq qalaraq "menevi ve fiziki komekliklerini" esirgememeyi qerara alirlar.

Unknown said...

Bu da ele tesir edicidir.

Bizimkiler ele olanda fikirleshir ki Kavzaz kishiyik, sex-den bashqa ne ise fikirleshmemek sehvdir.

Ona gore ele olur

qwerty said...

Cox sag olun fikirlere gore. Derd orasidir ki, qiz deyir ki, nishanliyam ve bu yaxinda toyum olacaq. Lakin fikir veren kimdir e? :(

Anonymous said...

Senan, yazinin movzusu eladi! tessuf ki bele dushunenler coxdu ve bunun qarshisi alinmazdi:( ona gore de qizlar oxumaga ve ya ishlemeye getmek isteyende qarshilarinda psixoloji baryer durur:(

SoNa said...

Senan, eger sen bir kisi kimi bu meseleye bele bir prizmadan yanasa bilirsense, hele ustelik seninle hemfikir olan kisilerimiz de tapilirsa ne mutlu bize. Demeli cemiyyetimizde saglam tefekkurlu kisilerimiz de var. Nedense "Bizimkiler" derk etmek istemirler ki, eger qadin kisi hemkarina ve ya telebe yoldasina ve s, gulumseye bilirse, onunla serbest ve SEMIMI reftar edirse bu hec de o demek deyil ki, o subaydirsa ozunu sene sirimaq isteyir, nisanlidirsa (ve ya aileli) demeli nisanlisini (heyat yoldasini) sevmir ve senin "nevazisine" ehtiyaci var. Neyse... TESHEKKURLER!!! Qelemine quvvet!

qwerty said...

Sagolun Ruxsara, Sona. Sen deme bizim qizlarin ureyi dolu imish ki

Suhulet said...

Essek anqirib tayini tapar deyib atalarimiz. Agli basinda olmayan bir qiz elbette agli basqa yerde olan oglanlarla qarsilasar.

Nisanli bir qiz, qarsisindaki oglani ele dusunceler okeanina yelken acmaga imkan veribse, gunah əvvəla qizin ozundedir.

ruzigarim said...

Problem ondadir ki, ekser ailelerde oglan usaqlari sadece olaraq terbiye olunmur, bu normal hesab olunur, butun mesuliyyetlerse hemise qizin uzerindedir.
Azerbaycanda depressiyadan eziyyet cekenlerin ekser hissesi qadinlardir. Hec de feminist deyilem, sadece terbiyeli olmaq lazimdir. Qiz kim olursa olsun(umumiyyetle tek qiz yox, insan kim olursa olsun) ona qarsi gosterilen munasibet eslinde qizin yox, hemin o munasibet gosterenin shexsiyyetinden xeber verir.
"Sen guya qizsan ki" - demekle deyil, qiz olmasa bele bu hemin sozu deyene ve hemin munasibeti gosterene haqq qazandirmir!